Amaso

„Teplo tu sice nemáme, ale to nám nevadí, hřeje nás pocit z dobře odvedené práce.”

Jsme napůl řeznictví a napůl masná výroba. Dodáváme maso a výrobky z něj jak do většiny Ambi podniků, tak do dalších desítek restaurací, hospod, koloniálů a e-shopů. Odběratele i dodavatele si pečlivě vybíráme, maso bereme jen od prověřených farem. Spolupracujeme také s jatkami, která pro nás zvířata porazí a přivezou nám hovězí ve čtvrtích a vepřové v půlkách, které my dál bouráme a zpracováváme. Maso pak necháme odležet a vyzrát nebo ho zpracujeme – vyrábíme uzeniny (včetně těch sušených), klobásy, párky i pražskou šunku, a pak ho připravíme na odvoz. 

Koho zrovna hledáme?

TOP 10 věcí, které musíš vědět

Kde nás najdeš?

Na adrese Zahradní 360 ve vesnici Jeneč u Prahy, areál Brafil.

Jak dlouho fungujeme?

Od roku 2011.

Kolik lidí u nás pracuje?

Asi 30 plus brigádníci.

Jaká je pracovní doba?

Od pondělí do pátku 8 hodin denně. Většinou začínáme brzy ráno a končíme kolem 15. hodiny. Liší se jen oddělení baličky, která chodí jednou za čas v neděli.

Náš největší úspěch?

Dva kuchaři vybudovali úspěšnou řeznickou firmu.

Průměrný věk našich zaměstnanců?

Máme tu různé skupinky. Šedesátníci, čtyřicátníci, ale i lidi, kterým je kolem 25.

Kdy je u nás největší fofr?

Určitě v prosinci.

Kdo je náš hlavní člověk?

Šéf provozu Roman Frencl a řezník František Kšána, který je tváří firmy, věnuje se vzdělávání a je garantem kvality.

Slovo, které nás charakterizuje?

Úcta.

Jaká je u nás atmosféra?

Pohodová.

Mohlo by tě zajímat:

Řeznictví podle kuchařů

Amaso založili dva kuchaři Vlasta Lacina Jiroš a Radek Chaloupka. Nabídka masa nebyla na našem trhu taková, jakou by si přáli, a tak se v roce 2011 rozhodli dělat to po svém. Zaměřovali se hlavně na vyzrálé české hovězí (plemena čestr), a když se potkali s řezníkem Františkem Kšánou, začali zpracovávat i přeštíky a později vyrábět uzeniny.