Čestr

„Hosté si to k nám chodí hlavně užít a my jim dáváme perfektní servis.”

Možná víš, že v Čestru hraje hlavní roli maso. Čestr je totiž zkratka pro „český strakatý skot”. Krávy máme v logu, na lustrech i na talířích. Jsme docela velký podnik – pohostíme najednou až 150 lidí. Nás tu pracuje něco kolem 50, takže se připrav na velký tým a taky velký fofr. Hosté se u nás většinou zdrží několik hodin a my se o ně skvěle staráme. 

Koho zrovna hledáme?

TOP 10 věcí, které musíš vědět

Kde nás najdeš?

Přímo u Národního muzea nad Václavským náměstím, na adrese Legerova 57/75, Praha 1.

Jak dlouho fungujeme?

Od roku 2011 – s přestávkou na rekonstrukci.

Kolik lidí u nás pracuje?

Teď je nás asi 50.

Jaká je pracovní doba?

V kuchyni pokrýváme různými směnami dobu od 9.00 do 22.30, na place od 10. do 22.00 až půlnoci.

Otevřeno máme pondělí - pátek 11.30–23.00, v sobotu 12.00–23.00 a v neděli 12.00–22.00.

Náš největší úspěch?

To, že se nám podařilo navázat na původní Čestr a hosté si to pochvalují. 

Průměrný věk našich zaměstnanců?

V kuchyni 30, na place 25.

Kdy je u nás největší fofr?

Určitě večer. Začátkem týdne je to slabší, postupně hostů přibývá. V sobotu je u nás plno celý den, nedělní obědy jsou fičák, ale večer už je to zase klidnější.

Za čím sem hosté nejvíc chodí?

Rozhodně za masem.

Slovo, které nás charakterizuje?

Čerstvost.

Jaká u nás panuje atmosféra?

Přátelská, někdy až moc :-)

Mohlo by tě zajímat?

Znovuotevřená legenda

Čestr najdeš v nové budově Národního muzea v horní části Václavského náměstí, hned vedle Státní opery. Restaurace tady funguje už od roku 2011. O šest let později se ale naše dveře zavřely a tři dlouhé roky tady probíhala rekonstrukce. Otevřeli jsme v září 2020, přímo uprostřed pandemie. I v těžkých podmínkách se nám ale podařilo navázat tam, kde jsme skončili. Spokojení hosté a stále plný podnik jsou toho důkazem.