Kuchyň

„I když se v práci nezastavíme, jsme super parta a užijeme si spoustu srandy.”

Tři nejčastější důvody, proč k nám hosté chodí? Skvělé jídlo, milá a profesionální obsluha a dechberoucí výhled na Prahu. Sídlíme na přímo speciální adrese, hned vedle Pražského hradu, proto k nám chodí hodně turistů. Ale nejsme hospoda pro cizince, turisté jsou tu pořád v menšině. Náš prostor je poměrně členitý, máme venkovní terasy a stále plno, takže se hodně naběháme. 

Koho zrovna hledáme?

TOP 10 věcí, které musíš vědět

Kde nás najdeš?

V Salmovském paláci, na adrese Hradčanské náměstí 1. Vstup je hned za sochou Tomáše Garrigua Masaryka.

Jak dlouho fungujeme?

Od roku 2018. Během covidu jsme ale museli na chvíli zavřít a následně trochu upravit koncept.

Kolik lidí u nás pracuje?

Na stálo 30 a zhruba 10 brigádníků.

Jaká je pracovní doba?

V kuchyni se střídáme v čase od 8 do 22, na place od 10 do 23:30.

Otevřeno máme každý den 12:00 – 22:30.

Náš největší úspěch?

Znovuzrození. Zažehnali jsme krizi a dnes máme druhé nejlepší hodnocení v Ambiente – a to hlavně díky personálu.

Průměrný věk našich zaměstnanců?

Nejmladšímu je 15, nejstaršímu 63. Ale většině je něco mezi 22 a 30 roky.

Kdy je u nás největší fofr?

V sobotu přes obědy - celoročně, v létě spíš večer – každý den.

Kdo je náš hlavní člověk?

Šéfkuchař Marek Janouch.

Slovo, které nás charakterizuje?

Výhled.

Jaká je u nás atmosféra?

Hosté se tu cítí jako na dovolené. Je to pro ně výlet, chodí sem za odměnu, s rodinou, na procházku.

Mohlo by tě zajímat:

České jídlo, dobré pivo a výhled na Prahu

Kuchyň je česká restaurace, ale skvělé jídlo a pivo tu mají rovnocenného soupeře – výhled na Prahu. Což oceňují hosté, ale i my. Je super pracovat na terase a moci se dívat na Prahu z téhle perspektivy. I z kuchyně občas vykoukneme na čerstvý vzduch a hned je nám lépe. Hodně se tu naběháme. Denně vydáme z kuchyně a venkovního grilu asi 300 až 500 jídel, v letní sezóně i tisíc.