jana-urbanova-pastafresca-fr-3-of-4-copy.jpg jana-urbanova-pastafresca-fr-3-of-4-copy.jpg

Práce mě baví, i když musím občas zatnout zuby

Janin úsměv a vždy dobrá nálada jsou doslova nakažlivé. Její práce v Pasta Fresca začala před jedenácti lety tak, že ji kamarádka pozvala na tiramisu. Při té příležitosti se Jana zeptala na místo, a než dopila kávu, měla domluvenou směnu na zkoušku. Od té doby se Janě narodily dvě děti a restaurace prošla několika změnami, ale práce ji pořád baví a každý den se učí něco nového. Co ji v restauraci drží, že za celou tu dobu nebyla v pokušení zkusit něco jiného?

„Když jsem poprvé přišla do Pasty, neměla jsem žádné profesionální zkušenosti z gastronomie. Zrovna jsem se vrátila z Anglie, kde jsem sedm let pracovala jako au pair a na brigádě v rodinném tapas baru. Tamní rušná atmosféra mě nadchla, a tak jsem si řekla, proč nezkusit práci v gastronomii i po návratu do Čech?“ vzpomíná Jana.

V Pasta Fresce začínala jako klasická servírka. „Zažila jsem tvrdou školu manažera Martina Bušo (dnešní generální manažer Lokálu Hamburk), to byl velmi přísný, ale spravedlivý šéf. Po čase jsem ale zjistila, že mě daleko víc táhne menší prostor nahoře v kavárně. Po pár směnách jsem měla jasno, že tady chci zůstat. Baví mě celé si to tu opečovávat sama – od objednání přes servisu až po zaplacení,“ vysvětluje Jana. Servis v dolní části restaurace je podle ní náročnější a rozhodně by si v něm nebyla tolik jistá jako při práci v kavárně. 

Každá změna lístku je výzva 

Není ale práce na stejné pozici po deseti letech už trochu monotónní? Jana si to rozhodně nemyslí. „Pořád se učím něco nového, restaurace prošla za ty roky několika rekonstrukcemi a v podstatě každá změna lístku je menší vzrůšo. Máme hodně stálých hostů, kteří si objednávají dokola ta samá jídla a je těžké přesvědčit je o tom, že sice nemáme jejich oblíbené těstoviny, ale místo nich máme jiné a lepší. Občas je to oříšek,“ směje se Jana a dodává, že i například v latté artu má pořád co dohánět.

Pastu Frescu Jana na čas opustila kvůli mateřským povinnostem. Po šesti letech se vrátila a hodně jí pomohlo to, že ji šéf Milan Tuhovčák vyšel vstříc se zkrácením pracovní doby. Teď tedy zvládá starost o dvě děti i práci, do které chodí i kvůli prima kolegům. „Jsem ráda, že tady můžu být aspoň na částečný úvazek. Kromě šrumce v kavárně by mi nejvíc chyběli kolegové. Jsme tady skvělá parta a trávíme spolu i volný čas,“ uzavírá Jana. Povaha držáka se jí vyplácí nejen v práci – za poslední tři roky uběhla šest maratonů v Čechách i zahraničí!

Vyber si svou výzvu, nebo se přihlas jen tak.

Kuchař U Kalendů. Jsme nadšenci, které jejich práce baví a na talíři je to vidět. Z kvalitních surovin zpracujeme všechno, tzv. „od čumáčku po ocásek“. Neplýtváme. Máme v týmu vlastního řezníka. Zavařujeme, fermentujeme, sušíme, udíme i macerujeme. A naučíme to i tebe!
Obsluha pro Lokál Nad Stromovkou. Přidej se k našemu malému týmu a obsluhuj s námi hosty v malebném Lokále přímo u Stromovky. Čeká tě nezaměnitelný ruch hospody s domácí atmosférou, perfektně ošetřeným a čepovaným pivem a skvělým českým jídlem! Přijď se přesvědčit!
Grilař pro Čestr. Restaurace Čestr - masová legenda znovu na scéně. Přidej se do kuchařského týmu a šéfuj našemu grilu! Na gril to nevidíš? Nevadí, najdeme ti práci na jiném postu v kuchyni, který ti bude více vyhovovat!
Obsluha v Brasileiro Slovanský dům. Baví tě exotická kuchyně, koktejly a uvolněná atmosféra? Tak u nás obsluhuj u stolu nebo za barem!
Pekař-srdcař pro restauraci Eska! Dokážeš se poprat se zodpovědností a pomazlit s kváskem? Není nutné mít zkušenosti s pekařinou, ale o to větší nadšení a píli budeš potřebovat... Napiš nám!
Obsluha v Café Savoy. Obdivuješ staré časy a noblesu máš v krvi? Zazáři v naší prvorepublikové kavárně při obsluze hostů!
Kuchař pro Lokál U Jiráta! Voní to u nás českou kuchyní a novotou. Jsme nejmladší podnik z rodiny Lokálů, ve Vodičkově ulici. Rádi se potkáme s někým, koho baví řemeslo a věří stejně jako my, že ta nejlepší jídla dělají ruce a ne stroje...
Servírka v Pastacaffé. Baví tě pracovat v menším kolektivu, ale na místě, kde to žije nejen přes snídaně a obědy?  Dokážeš si poradit i s obsluhou náročnějších hostů? Pak jsi náš člověk a bude ti u nás dobře!
Sous-chef v Kantýně! Kdo by neznal Kantýnu? Chrám milovníků masa. Místo, kde vznikají skvělá jídla.  Věříš si, že bys je zvládl ještě lépe? Staň se naším sous-chefem a udávej směr nabídce i týmu!
Barman v Pizza Nuova. Domácí limonády, ledové čaje, koktejly, italská káva i víno a prosecco. To vše ti u nás projde rukama, když se rozhodneš přidat se mezi nás!
Kuchař pro Lokál U Bílé kuželky. Vaříme českou kuchyni, čepujeme skvělou Plzeň. Host je pro nás na prvním místě, stejně jako náš tým. Jestli tě vaření baví, čekáme na tebe!
Grilař pro Naše maso. Hoříš pro maso - steaky, burgery nebo sekanou? Je pro tebe výzvou stát se opravdu skvělým grilařem? U nás ti k tomu dáme ideální podmínky. Přijď se přesvědčit!
Výčepní v pivovaru Dva kohouti. Je ti blízká atmosféra místa, kde se pivo přímo vaří a kam se hosté chodí bavit a tančit? Chceš sládkovi koukat pod ruce? Pracuj u nás jako výčepní! Co neumíš, tě rádi doučíme.
Obsluha v Pasta Fresca. Baví tě rozmanitá práce? Někdy na place a někdy zase za barem? U nás můžeš obsluhovat hosty, nebo si odskočit za bar připravit drinky a skvělou kávu, protože Tutto é possibile!
Brigádník pro PULT. Až u nás je práce ten "správnej nářez!". Přijď mezi nás. Na pár směn v týdnu, nebo o víkendu. Mezi 14.00 - 23.00 hod. se postarej o krájení a přípravu našich jídel převážně ze sušeného masa. Našim hostům totiž u piva občas vyhládne!
Servírka/číšník v La Degustation Bohême Bourgeoise. Kde jinde získat větší zkušenosti než v michelinské restauraci? Baví tě poskytovat servis na vysoké úrovni, ale přitom co nejpřirozenějším způsobem? Přidej se do našeho týmu profesionálů!

Napiš nám pár věcí o sobě, ať zjistíme, kdo jsi,
a nabídneme ti, kde můžeš začít.

Kam tě to nejvíc táhne




Dej nám šanci tě trochu líp poznat a napiš nám něco o sobě. Co tě baví a co se chceš naučit? Co už umíš a co máš za sebou? Máš svůj tajný sen?

Sem přetáhni
svoji fotku
(když chceš)
Sem přetáhni
svůj životopis
(když chceš)

Tvé osobní údaje zpracováváme podle fér pravidel.

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás