gandalf-1200px-03.jpg gandalf-1200px-03.jpg

Ambiente ukazuje cestu a dává lidem jasné „proč“

Výčepním se stal teprve nedávno, ale v gastronomii se cítí doma – po 25 letech praxe na place i v roli spolumajitele našel v Lokále spokojenost a vnitřní klid. „Konečně si v práci psychicky odpočinu. Soustředím se jenom na pivo a hosty a po letech nevím, co je to stres,“ pochvaluje si Michal Pohanka, nejstarší výčepní Lokálů. Zhruba před rokem opustil Prahu a nastoupil do brněnského Lokálu U Caipla. 

Hospoda je mikrosvět

Jeho první setkání s Ambiente proběhlo v roce 1997 v Pasta Fresce, kam Michala nevzali. O deset let později narazil v Brně na Lokál a zkusil to podruhé. Tentokrát to vyšlo. „Mám tuhle práci rád, hlavně kontakt s hosty a filosofii Ambiente. Líbí se mi, že své lidi neustále vzdělává a snaží se jim dostat pod kůži nejen jak, ale hlavně proč dělat naši práci pořádně. Je důležité uvědomit si, proč tady vlastně jsme,“ vysvětluje. 

Výčepní nemůže být abstinent

Michal umí zastat i roli pomocného kuchaře, ale nejlíp se cítí za výčepem, kde nedávno nahradil odcházející kolegyni. Pivo je jeho koníček, rád objevuje malé pivovary a pivní speciály. „Nemůžete být výčepní a zároveň abstinent. K pivu musíte mít vztah, stejně jako k lidem. Dodržuju desatero obsluhy, ale taky se hodně řídím instinktem. A osobní problémy nechávám daleko od výčepu,“ popisuje Michal předpoklady dobrého výčepáka. 

Mistrovství = odhodlání neslevit z nároků 

I přes dlouholetou praxi začínal Michal v Lokále jako všichni ostatní – na pozici jídlonoše. „Je to zkouška. Musíte ukázat, co umíte, a tak to má být. Proto mě Ambiente baví – takhle dobře to dělají díky tomu, že si vybírají lidi, kteří to myslí vážně a mají skutečný zájem,“ říká Michal. Mistrovství pro něj znamená odhodlání neslevit z nároků na kvalitu a být pořád napřed. A nejlepší odměna? „Všichni u nás vědí, že fandím Bohemce. Před Vánoci se tu zastavili rozhodčí, kteří se vraceli z Olomouce, kde pískali zápas, a jako dárek mi přivezli dres Bohemky,“ vzpomíná s dojetím a dodává: „Nejkrásnější je, když se lidi vracejí nejen za dobře načepovaným pivem, ale taky za vámi.“ 

Vyber si svou výzvu, nebo se přihlas jen tak.

Kuchař U Kalendů. Jsme nadšenci, které jejich práce baví a na talíři je to vidět. Z kvalitních surovin zpracujeme všechno, tzv. „od čumáčku po ocásek“. Neplýtváme. Máme v týmu vlastního řezníka. Zavařujeme, fermentujeme, sušíme, udíme i macerujeme. A naučíme to i tebe!
Obsluha pro Lokál Nad Stromovkou. Přidej se k našemu malému týmu a obsluhuj s námi hosty v malebném Lokále přímo u Stromovky. Čeká tě nezaměnitelný ruch hospody s domácí atmosférou, perfektně ošetřeným a čepovaným pivem a skvělým českým jídlem! Přijď se přesvědčit!
Grilař pro Čestr. Restaurace Čestr - masová legenda znovu na scéně. Přidej se do kuchařského týmu a šéfuj našemu grilu! Na gril to nevidíš? Nevadí, najdeme ti práci na jiném postu v kuchyni, který ti bude více vyhovovat!
Obsluha v Brasileiro Slovanský dům. Baví tě exotická kuchyně, koktejly a uvolněná atmosféra? Tak u nás obsluhuj u stolu nebo za barem!
Pekař-srdcař pro restauraci Eska! Dokážeš se poprat se zodpovědností a pomazlit s kváskem? Není nutné mít zkušenosti s pekařinou, ale o to větší nadšení a píli budeš potřebovat... Napiš nám!
Obsluha v Café Savoy. Obdivuješ staré časy a noblesu máš v krvi? Zazáři v naší prvorepublikové kavárně při obsluze hostů!
Kuchař pro Lokál U Jiráta! Voní to u nás českou kuchyní a novotou. Jsme nejmladší podnik z rodiny Lokálů, ve Vodičkově ulici. Rádi se potkáme s někým, koho baví řemeslo a věří stejně jako my, že ta nejlepší jídla dělají ruce a ne stroje...
Servírka v Pastacaffé. Baví tě pracovat v menším kolektivu, ale na místě, kde to žije nejen přes snídaně a obědy?  Dokážeš si poradit i s obsluhou náročnějších hostů? Pak jsi náš člověk a bude ti u nás dobře!
Sous-chef v Kantýně! Kdo by neznal Kantýnu? Chrám milovníků masa. Místo, kde vznikají skvělá jídla.  Věříš si, že bys je zvládl ještě lépe? Staň se naším sous-chefem a udávej směr nabídce i týmu!
Barman v Pizza Nuova. Domácí limonády, ledové čaje, koktejly, italská káva i víno a prosecco. To vše ti u nás projde rukama, když se rozhodneš přidat se mezi nás!
Kuchař pro Lokál U Bílé kuželky. Vaříme českou kuchyni, čepujeme skvělou Plzeň. Host je pro nás na prvním místě, stejně jako náš tým. Jestli tě vaření baví, čekáme na tebe!
Grilař pro Naše maso. Hoříš pro maso - steaky, burgery nebo sekanou? Je pro tebe výzvou stát se opravdu skvělým grilařem? U nás ti k tomu dáme ideální podmínky. Přijď se přesvědčit!
Výčepní v pivovaru Dva kohouti. Je ti blízká atmosféra místa, kde se pivo přímo vaří a kam se hosté chodí bavit a tančit? Chceš sládkovi koukat pod ruce? Pracuj u nás jako výčepní! Co neumíš, tě rádi doučíme.
Obsluha v Pasta Fresca. Baví tě rozmanitá práce? Někdy na place a někdy zase za barem? U nás můžeš obsluhovat hosty, nebo si odskočit za bar připravit drinky a skvělou kávu, protože Tutto é possibile!
Brigádník pro PULT. Až u nás je práce ten "správnej nářez!". Přijď mezi nás. Na pár směn v týdnu, nebo o víkendu. Mezi 14.00 - 23.00 hod. se postarej o krájení a přípravu našich jídel převážně ze sušeného masa. Našim hostům totiž u piva občas vyhládne!
Servírka/číšník v La Degustation Bohême Bourgeoise. Kde jinde získat větší zkušenosti než v michelinské restauraci? Baví tě poskytovat servis na vysoké úrovni, ale přitom co nejpřirozenějším způsobem? Přidej se do našeho týmu profesionálů!

Napiš nám pár věcí o sobě, ať zjistíme, kdo jsi,
a nabídneme ti, kde můžeš začít.

Kam tě to nejvíc táhne




Dej nám šanci tě trochu líp poznat a napiš nám něco o sobě. Co tě baví a co se chceš naučit? Co už umíš a co máš za sebou? Máš svůj tajný sen?

Sem přetáhni
svoji fotku
(když chceš)
Sem přetáhni
svůj životopis
(když chceš)

Tvé osobní údaje zpracováváme podle fér pravidel.

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás