gandalf-1200px-03.jpg gandalf-1200px-03.jpg

Ambiente ukazuje cestu a dává lidem jasné „proč“

Výčepním se stal teprve nedávno, ale v gastronomii se cítí doma – po 25 letech praxe na place i v roli spolumajitele našel v Lokále spokojenost a vnitřní klid. „Konečně si v práci psychicky odpočinu. Soustředím se jenom na pivo a hosty a po letech nevím, co je to stres,“ pochvaluje si Michal Pohanka, nejstarší výčepní Lokálů. Zhruba před rokem opustil Prahu a nastoupil do brněnského Lokálu U Caipla. 

Hospoda je mikrosvět

Jeho první setkání s Ambiente proběhlo v roce 1997 v Pasta Fresce, kam Michala nevzali. O deset let později narazil v Brně na Lokál a zkusil to podruhé. Tentokrát to vyšlo. „Mám tuhle práci rád, hlavně kontakt s hosty a filosofii Ambiente. Líbí se mi, že své lidi neustále vzdělává a snaží se jim dostat pod kůži nejen jak, ale hlavně proč dělat naši práci pořádně. Je důležité uvědomit si, proč tady vlastně jsme,“ vysvětluje. 

Výčepní nemůže být abstinent

Michal umí zastat i roli pomocného kuchaře, ale nejlíp se cítí za výčepem, kde nedávno nahradil odcházející kolegyni. Pivo je jeho koníček, rád objevuje malé pivovary a pivní speciály. „Nemůžete být výčepní a zároveň abstinent. K pivu musíte mít vztah, stejně jako k lidem. Dodržuju desatero obsluhy, ale taky se hodně řídím instinktem. A osobní problémy nechávám daleko od výčepu,“ popisuje Michal předpoklady dobrého výčepáka. 

Mistrovství = odhodlání neslevit z nároků 

I přes dlouholetou praxi začínal Michal v Lokále jako všichni ostatní – na pozici jídlonoše. „Je to zkouška. Musíte ukázat, co umíte, a tak to má být. Proto mě Ambiente baví – takhle dobře to dělají díky tomu, že si vybírají lidi, kteří to myslí vážně a mají skutečný zájem,“ říká Michal. Mistrovství pro něj znamená odhodlání neslevit z nároků na kvalitu a být pořád napřed. A nejlepší odměna? „Všichni u nás vědí, že fandím Bohemce. Před Vánoci se tu zastavili rozhodčí, kteří se vraceli z Olomouce, kde pískali zápas, a jako dárek mi přivezli dres Bohemky,“ vzpomíná s dojetím a dodává: „Nejkrásnější je, když se lidi vracejí nejen za dobře načepovaným pivem, ale taky za vámi.“ 

Vyber si svou výzvu, nebo se přihlas jen tak.

Kuchař v Kantýně. Maso všude, kam se podíváš! Umíš se s ním poprat? Jestli si potrpíš na kvalitu a stavíš se k práci čelem, ozvi se nám!
Výčepní v Čestru. Hladinka, šnyt, mlíko, čochtan. Ovládáš tyto styly čepování? Miluješ Plzeňské pivo? Pak jsi náš člověk a rádi tě vezmeme mezi sebe.
Obsluha v restauraci Eska! Umíš s jídlem přínést i jeho příběh? Obsluhuj naše hosty a pracuj v restauraci, která udává trendy.
Kuchař pro restauraci Kuchyň. Česká jídla, plotna jak na zámku, na zahrádce gril, udírna a v sousedství Pražský hrad. To vše ti splníme když se staneš naším kuchařem.
Kuchař pro Lokál U Bílé kuželky. Vaříme českou kuchyni, čepujeme skvělou Plzeň. Host je pro nás na prvním místě, stejně jako náš tým. Jestli tě vaření baví, přidej se k nám!
Řezník a prodejce v řeznictví pro Kantýnu. Potrpíš si na kvalitní a vyzrálé maso, umíš to s nožem a nejsi žádný nováček? Buď naším kolegou!
Bohužel v tuto chvíli žádný další z našich provozů nové kolegy do týmu neshání. Podívej se ale na www.ambi.cz a vyber si provoz, který tě zaujme a dej jim o sobě vědět napřímo. Rádi se ti ozvou, až budou potřebovat nové kolegy.

Napiš nám pár věcí o sobě, ať zjistíme, kdo jsi,
a nabídneme ti, kde můžeš začít.

Kam tě to nejvíc táhne




Dej nám šanci tě trochu líp poznat a napiš nám něco o sobě. Co tě baví a co se chceš naučit? Co už umíš a co máš za sebou? Máš svůj tajný sen?

Sem přetáhni
svoji fotku
(když chceš)
Sem přetáhni
svůj životopis
(když chceš)

Tvé osobní údaje zpracováváme podle fér pravidel.

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás