gandalf-1200px-03.jpg gandalf-1200px-03.jpg

Ambiente ukazuje cestu a dává lidem jasné „proč“

Výčepním se stal teprve nedávno, ale v gastronomii se cítí doma – po 25 letech praxe na place i v roli spolumajitele našel v Lokále spokojenost a vnitřní klid. „Konečně si v práci psychicky odpočinu. Soustředím se jenom na pivo a hosty a po letech nevím, co je to stres,“ pochvaluje si Michal Pohanka, nejstarší výčepní Lokálů. Zhruba před rokem opustil Prahu a nastoupil do brněnského Lokálu U Caipla. 

Hospoda je mikrosvět

Jeho první setkání s Ambiente proběhlo v roce 1997 v Pasta Fresce, kam Michala nevzali. O deset let později narazil v Brně na Lokál a zkusil to podruhé. Tentokrát to vyšlo. „Mám tuhle práci rád, hlavně kontakt s hosty a filosofii Ambiente. Líbí se mi, že své lidi neustále vzdělává a snaží se jim dostat pod kůži nejen jak, ale hlavně proč dělat naši práci pořádně. Je důležité uvědomit si, proč tady vlastně jsme,“ vysvětluje. 

Výčepní nemůže být abstinent

Michal umí zastat i roli pomocného kuchaře, ale nejlíp se cítí za výčepem, kde nedávno nahradil odcházející kolegyni. Pivo je jeho koníček, rád objevuje malé pivovary a pivní speciály. „Nemůžete být výčepní a zároveň abstinent. K pivu musíte mít vztah, stejně jako k lidem. Dodržuju desatero obsluhy, ale taky se hodně řídím instinktem. A osobní problémy nechávám daleko od výčepu,“ popisuje Michal předpoklady dobrého výčepáka. 

Mistrovství = odhodlání neslevit z nároků 

I přes dlouholetou praxi začínal Michal v Lokále jako všichni ostatní – na pozici jídlonoše. „Je to zkouška. Musíte ukázat, co umíte, a tak to má být. Proto mě Ambiente baví – takhle dobře to dělají díky tomu, že si vybírají lidi, kteří to myslí vážně a mají skutečný zájem,“ říká Michal. Mistrovství pro něj znamená odhodlání neslevit z nároků na kvalitu a být pořád napřed. A nejlepší odměna? „Všichni u nás vědí, že fandím Bohemce. Před Vánoci se tu zastavili rozhodčí, kteří se vraceli z Olomouce, kde pískali zápas, a jako dárek mi přivezli dres Bohemky,“ vzpomíná s dojetím a dodává: „Nejkrásnější je, když se lidi vracejí nejen za dobře načepovaným pivem, ale taky za vámi.“ 

Vyber si svou výzvu, nebo se přihlas jen tak.

Obsluha v karlínském bistru BUFET. V našem bistru čas běží rychle! Ale prostor na to se spolu zasmát najdeme vždycky! Host je pro nás kamarád, kolegové rodina a všechno spolu řešíme férově a otevřeně. Pojď k nám pracovat a postarej se o kasu a naše hosty. 
Výčepní pro Lokál Nad Stromovkou. Chceš práci, co má říz? Staň se výčepním v Lokále! Výčepní je u nás mistr svého řemesla. Jestli pomýšlíš na tuhle metu, rádi ti v tom pomůžeme a vše potřebné tě v rámci tréninku naučíme. Jestli navíc rád/a komunikuješ s lidmi a miluješ pivo stejně jako hosty, jsi už teď náš člověk. Stav se na jedno!
Pomoc do výroby v Amase! Nemusíš to sekat jako řezník, v Jenči mají dveře otevřené a místo připravené pro každého, kdo by se chtěl naučit připravovat uzeniny od semletí masa až po vyuzení (nejen) párku. Připoj se k nám!
Obsluha v Brasileiro Slovanský dům. Baví tě exotická kuchyně, koktejly a uvolněná atmosféra? Tak u nás obsluhuj u stolu nebo za barem!
Kuchař do restaurace Eska. Mnoho netradičních postupů a technik přípravy pokrmů.  Zapomenuté recepty, divoké bylinky i pečení na ohni. Pracuj s nimi, pracuj u nás!
Kuchař/ka pro Lokál U Jiráta! Voní to u nás českou kuchyní a novotou. Jsme nejmladší podnik z rodiny Lokálů, ve Vodičkově ulici. Rádi se potkáme s někým, koho baví řemeslo a věří stejně jako my, že ta nejlepší jídla dělají ruce a ne stroje...
Servírka/číšník v Pastacaffé. Baví tě pracovat v menším kolektivu, ale na místě, kde to žije nejen přes snídaně a obědy?  Dokážeš si poradit i s obsluhou náročnějších hostů? Pak jsi náš člověk a bude ti u nás dobře!
Sous-chef v Kantýně! Kdo by neznal Kantýnu? Chrám milovníků masa. Místo, kde vznikají skvělá jídla. Věříš si, že bys je zvládl ještě lépe? Staň se naším sous-chefem a udávej směr nabídce i týmu!
Pizzař/ka pro Pizza Nuova! Pizza všude, kam se podíváš. U nás ale ta pravá neapolská s certifikátem Vera Pizza Napoletana, pečená v tradiční peci na dřevo. Máme jich v nabídce více než 10 druhů a denně jich připravíme až 400 ks. Ale když se s těstem naučíš, už ti to ani nepřijde a sázíš jednu za druhou. Navíc na to nikdy nezůstaneš sám/sama. Přijď se přesvědčit!
Passador pro Brasileiro U Zelené žáby! Ani kuchař, ani obsluha, přitom od každého trochu. Staň se naším passadorem, komunikuj s hosty u stolu, poznej všechny druhy masa a servíruj ho hostům rovnou z grilu speciální metodou, kterou jinde neuvidíš. CHURRASCO RODÍZIO!
Grilař/ka pro Naše maso. Hoříš pro maso - steaky, burgery nebo sekanou? Je pro tebe výzvou stát se opravdu skvělým grilařem? U nás ti k tomu dáme ideální podmínky. Přijď se přesvědčit!
Výčepní v pivovaru Dva kohouti. Je ti blízká atmosféra místa, kde se pivo přímo vaří a kam se hosté chodí bavit a tančit? Chceš sládkovi koukat pod ruce? Pracuj u nás jako výčepní! Co neumíš, tě rádi doučíme.
Obsluha v Pasta Fresca. Baví tě rozmanitá práce? Někdy na place a někdy zase za barem? U nás můžeš obsluhovat hosty, nebo si odskočit za bar připravit drinky a skvělou kávu, protože Tutto é possibile!
Hosteska pro Čestr. Pro naše hosty, co milují maso, hledáme parťáka, který se o ně postará. Budeš spravovat rezervace, s hosty se jako první vítat a jako poslední loučit. První dojem je jen jeden, tvoř ho s námi!
Sommeliér/ka v Bokovce! Miluješ víno? Rád/a ho piješ i naléváš druhým? Pak právě pro tebe máme místo, skleničku a vinotéku s více než 300 víny. Tak neváhej a přilej!
Kuchař pro restauraci Kuchyň. Česká jídla, plotna jako na zámku, na zahrádce gril, udírna a v sousedství Pražský hrad. Stoupni si k nim ve vyhlášené restauraci a vař českou kuchyni tak, jak se má – ze skvělých surovin, na kterých se nešetří. To vše ti splníme když se staneš naším kuchařem.
Výčepní pro pivní bar PULT. Nechybí ti láska k ležákům větších pivovarů i speciálům menších řemeslných pivovarů? Pak ti bude dobře i v naší partě. A až zvládneš obsluhu našich výčepních klik, můžeš zkusit vést směny a starat se o chod podniku jako manažer.

Napiš nám pár věcí o sobě, ať zjistíme, kdo jsi,
a nabídneme ti, kde můžeš začít.

Kam tě to nejvíc táhne




Dej nám šanci tě trochu líp poznat a napiš nám něco o sobě. Co tě baví a co se chceš naučit? Co už umíš a co máš za sebou? Máš svůj tajný sen?

Sem přetáhni
svoji fotku
(když chceš)
Sem přetáhni
svůj životopis
(když chceš)

Tvé osobní údaje zpracováváme podle fér pravidel.

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás