uvodni-k-clanku-zapojse-zdenek-knotek-fr2-1920x790.jpg uvodni-k-clanku-zapojse-zdenek-knotek-fr2-1920x790.jpg

V Lokále jsem se naučil vařit poctivou českou kuchyni

Zdeněk Knotek pracuje v Lokále U Zavadilů tři roky. Za tu dobu se vypracoval až na zástupce šéfkuchaře. Líbí se mu, že se naučil základy české kuchyně, že svou práci může dělat poctivě a baví ho rodinná atmosféra, která v Kunraticích panuje.

Zdeněk do Lokálu U Zavadilů nastoupil před třemi lety. „Na začátku jsem byl nervózní, protože jsem českou kuchyni nikdy nevařil. Předtím jsem pracoval v italské restauraci, takže pizzu a pastu jsem měl zvládnutou, s knedlíky a omáčkami to už bylo horší,“ vzpomíná. Teď už česká jídla zvládá na výbornou. „Chtělo to jen trpělivost a chuť učit se,“ dodává.

Poctivost na prvním místě

Během tří let se Zdeněk vypracoval až na zástupce šéfkuchaře. Byl šikovný a snažil se všechno dělat poctivě. „Vaříme tady ze skvělých surovin, takže nemám rád, když se kuchaři snaží něco ošidit, zjednodušit si práci,“ říká. „Nenechat dost vykynout knedlíky nebo krájet cibuli na větší kusy jen proto, abychom si ušetřili čas, to tady neexistuje,“ popisuje Zdeněk.

Rodinná atmosféra

Lokál U Zavadilů se od těch ostatních v mnohém liší. „Jsme v Kunraticích, takže tady vládne rodinná atmosféra. Vím, že pracuju v kolektivu, na který se můžu spolehnout, a většina našich hostů jsou štamgasti,“ vysvětluje. „Stačí, aby mi číšník k objednávce připsal poznámku Honza a já už vím, že nechce řízek ve strouhance, ale na přírodno,“ směje se.

Vyber si svou výzvu, nebo se přihlas jen tak.

Lokál Dlouhááá: Pokud se umíš ohánět a máš rád českou kuchyni, pojď k nám obsluhovat. Na směnách se domluvíme!
Café Savoy: Obdivuješ staré časy a noblesu máš v krvi? Zazař v naší prvorepublikové kavárně jako obsluha.
Kuchyň: Chceš od začátku růst s novým projektem? Pojď k nám vařit, obsluhovat nebo na brigádu!
Restaurace Ambiente: Letní brigáda na prosluněné zahrádce nebo v chládku restaurace? Pojď k nám obsluhovat a poznej naše štamgasty!
Brasileiro Slovanský dům: Maso a mořské plody v rytmu Brazílie? Jako kuchař u nás zažiješ pravou exotiku!
Pizza Nuova: Staň se naší obsluhou a vyprávěj hostům příběh neapolské pizzy, degustačního menu i čerstvých ryb.

Napiš nám pár věcí o sobě, ať zjistíme, kdo jsi,
a nabídneme ti, kde můžeš začít.

Kam tě to nejvíc táhne




Dej nám šanci tě trochu líp poznat a napiš nám něco o sobě. Co tě baví a co se chceš naučit? Co už umíš a co máš za sebou? Máš svůj tajný sen?

Sem přetáhni
svoji fotku
(když chceš)
Sem přetáhni
svůj životopis
(když chceš)

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás