lide-1920x790-5.jpg lide-1920x790-5.jpg

Nikdy mě nelákalo trávit čas v kanclu

Václav Kršňák má rád, když to v práci  „odsejpá“. V Café Savoy navíc může pracovat s kvalitními surovinami a učit se novým věcem.

První praxi si odbyl v Teplicích na minutkách. „Došlo mi, že kuchařina je fajn, dá se toho hodně naučit i vydělat si peníze,“ říká. Nasával tipy zkušených kuchařů a snažil se dozvědět co nejvíc. Poté přešel do restaurace U Císařů, kde se dostal k moderní české gastronomii. Vypracoval se tam na zástupce šéfkuchaře, ale pořád ho to táhlo někam, kde dostane další příležitost ke vzdělávání. 

Skvělá gastronomie se dá dělat i ve velkém

„Když jsem slyšel, že v Savoyi pořád něco tvoří, mají pravidelné schůzky personálu a společně všechno plánují, přišlo mi, že je to přesně to, co chci,“ vzpomíná Vašek. Zlomové pro něj bylo zjištění, že skvělá gastronomie se dá dobře dělat i ve velkém. „V Savoyi se každý den otočí obrovské množství lidí, ale pořád je tu na prvním místě kvalita. Jinde jsme museli šetřit, ale tady je vždycky nejdůležitější to, jak to bude chutnat,“ vysvětluje. 

Máme spoustu možností učit se novým věcem

Těší ho, že může spolupracovat s lidmi, kteří prošli prací v zahraničních restauracích a své zkušenosti předávají dál. „Kdo se chce učit novým věcem, má v Ambi spoustu možností. Máme školení, chefsmeetingy, akademii Ambiente a můžeme se účastnit různých akcí, jako byl třeba Designblok,“ vypočítává Václav. Díky tomu může objevovat úplně jiný svět kuchařiny. „Naučil jsem se třeba dělat prach z červeného zelí a hned jsem ho přidal na menu. V Savoyi mám volnou ruku a můžu se vyřádit,“ popisuje.

Ambi je jako rodina

A jaký je jeho recept na spokojenost v práci? „Myslím, že je to o povaze, chápavosti a pokoře. Když člověk nemá pozitivní přístup, ovlivní všechny v kuchyni i na place.“ Důležité je mít respekt ke kolegům a umět spolupracovat. „Ambi je jako rodina. Starají se, posouvají vás a v každém se snaží najít to, v čem je dobrý,” uzavírá Václav. 

Vyber si svou výzvu, nebo se přihlas jen tak.

Naše maso: Hoříš pro maso? Pečuj o steaky, burgery nebo sekanou jako náš grilař.
Kancelář: Umíte to dobře s penězi, lidmi a svým časem? Máme volnou židli finančního manažera.
Café Savoy: Obdivujete staré časy a noblesu máte v krvi? Zazařte v naší prvorepublikové kavárně jako obsluha.
Lokál Nad Stromovkou:  Chcete práci, která vám nezavaří? Pojďte k nám do kuchyně!
Kancelář: Nové koncepty i stávající restaurace - to vše potřebuje nového provozního manažera. Buď to právě ty!
La Degustation: Sníš o práci servírky/číšníka v michelinské restauraci ? Více než praxi oceníme chuť učit se.

Napiš nám pár věcí o sobě, ať zjistíme, kdo jsi,
a nabídneme ti, kde můžeš začít.

Kam tě to nejvíc táhne




Dej nám šanci tě trochu líp poznat a napiš nám něco o sobě. Co tě baví a co se chceš naučit? Co už umíš a co máš za sebou? Máš svůj tajný sen?

Sem přetáhni
svoji fotku
(když chceš)
Sem přetáhni
svůj životopis
(když chceš)

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás