unnamed.jpg unnamed.jpg

Učím manažery rozumět číslům a tabulkám

Generální manažer Esky David Marek o ní tvrdí, že je “bohyně”. Pomáhala mu totiž s účetnictvím tak dlouho, až se v číslech sám zorientoval. Právě tohle je její práce - jako controller a zástupkyně finanční ředitelky pomáhá propojovat restaurace a účetní agentury. Manažeři díky její práci lépe ustojí rozjezdy nových projektů a mají v ní pomocníka, na kterého se můžou kdykoli obrátit.

Od servírky, přes recepci po manažerku hotelu

Jana vystudovala hotelovou školu, na které si vybrala ekonomické zaměření. Po škole nastoupila do baru jako servírka. Jak sama říká, nikdy se nemusela po práci pídit, nové nabídky přirozeně přicházely k ní. Poté co si vyzkoušela práci na place, šla dělat recepční menšího hotelu s restaurací, kde se později stala hlavní manažerkou a zůstala tam osm let.

Začátky v Dlouhééé

Po krátkých prázdninách se začala poohlížet po nové práci a seznámila se s Pavlou Berglovou, tehdejší ředitelkou financí Ambiente. Nastoupila jako junior účetní do Lokálu Dlouhááá: “Byla jsem nadšená hlavně z toho, že jsem pracovala v týmu, nebyla na všechno sama a nemusela v práci trávit 14 hodin denně jako dříve.”  

Po půl roce se uvolnilo místo v kanceláři v oddělení financí, zároveň ji však šéfka Lokálu CZ nabídla místo vedoucí směny v Dlouhééé. Kancelář tentokrát zvítězila a Jana nastoupila do týmu controllingu. “ Starám se o pět restaurací, s manažery řeším vše co se týká peněz.Potkávám se s nimi a dávám pozor, aby všechny papíry pro účetní firmy byly bez chyb.Učím je, jak rozumět řeči účetní a že není třeba se ji bát. Mohou se na mě také kdykoli obrátit, když potřebují poradit,” popisuje svou každodenní náplň práce. 

 Manažeři potřebují při rozjezdu podniku pomoct

Jana se nezabývá jen klasickou účtárenskou činností. Baví mě stát u zrodu nových projektů a otevírání restaurací. “Učíme manažery jak rozumět všem formulářům a efektivně s nimi pracovat. První měsíce jsou pro manažery nejnáročnější, protože mají plnou hlavu provozních záležitostí, vše se teprve zajíždí a často dochází ke zmatkům. V té době je důležité, aby věděli, že jim v papírování pomůžeme a vše vysvětlíme,“ dodává Jana.

A co jí dělá v práci největší radost? “Nejvíce mě baví když můžu lidi něco naučit. Radost mi dělá, když manažeři, kteří měli ze zpracování finančních údajů velký strach, teď vše zvládají levou zadní.Jsem ráda v kontaktu s lidmi z restaurací. Vidět výsledky své práce - to je pro mě ta největší odměna, “ uzavírá Jana.

Vyber si svou výzvu, nebo se přihlas jen tak.

Naše Maso: Vyznáš se v mase, baví tě šrumec kuchyně a nejsi žádný nováček? Pojď k nám vařit!
Lokály: Umíš to s lidmi stejně dobře jako se surovinami? Šéfuj kuchyni v našem Lokálu!
Kuchyň: Chceš od začátku růst s novým projektem? Pojď k nám vařit, obsluhovat nebo na brigádu!
La Degustation: Chceš poznat nápoje v michelinské restauraci? Pojď k nám na brigádu jako večerní barman.
Pivovar: Máš slabost pro pivo? Pojď s námi rozjet nový koncept jako manažer, výčepní nebo pomocník na baru! 
Lokál Dlouhá: Jsi vyzbrojený angličtinou a smyslem pro organizaci? Pojď k nám zkrotit rezervace a vítat hosty jako koordinátor! 

Napiš nám pár věcí o sobě, ať zjistíme, kdo jsi,
a nabídneme ti, kde můžeš začít.

Kam tě to nejvíc táhne




Dej nám šanci tě trochu líp poznat a napiš nám něco o sobě. Co tě baví a co se chceš naučit? Co už umíš a co máš za sebou? Máš svůj tajný sen?

Sem přetáhni
svoji fotku
(když chceš)
Sem přetáhni
svůj životopis
(když chceš)

Tvé osobní údaje zpracováváme podle fér pravidel.

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás