jana-urbanova-pastafresca-fr-3-of-4-copy.jpg jana-urbanova-pastafresca-fr-3-of-4-copy.jpg

Práce mě baví, i když musím občas zatnout zuby

Janin úsměv a vždy dobrá nálada jsou doslova nakažlivé. Její práce v Pasta Fresca začala před jedenácti lety tak, že ji kamarádka pozvala na tiramisu. Při té příležitosti se Jana zeptala na místo, a než dopila kávu, měla domluvenou směnu na zkoušku. Od té doby se Janě narodily dvě děti a restaurace prošla několika změnami, ale práce ji pořád baví a každý den se učí něco nového. Co ji v restauraci drží, že za celou tu dobu nebyla v pokušení zkusit něco jiného?

„Když jsem poprvé přišla do Pasty, neměla jsem žádné profesionální zkušenosti z gastronomie. Zrovna jsem se vrátila z Anglie, kde jsem sedm let pracovala jako au pair a na brigádě v rodinném tapas baru. Tamní rušná atmosféra mě nadchla, a tak jsem si řekla, proč nezkusit práci v gastronomii i po návratu do Čech?“ vzpomíná Jana.

V Pasta Fresce začínala jako klasická servírka. „Zažila jsem tvrdou školu manažera Martina Bušo (dnešní generální manažer Lokálu Hamburk), to byl velmi přísný, ale spravedlivý šéf. Po čase jsem ale zjistila, že mě daleko víc táhne menší prostor nahoře v kavárně. Po pár směnách jsem měla jasno, že tady chci zůstat. Baví mě celé si to tu opečovávat sama – od objednání přes servisu až po zaplacení,“ vysvětluje Jana. Servis v dolní části restaurace je podle ní náročnější a rozhodně by si v něm nebyla tolik jistá jako při práci v kavárně. 

Každá změna lístku je výzva 

Není ale práce na stejné pozici po deseti letech už trochu monotónní? Jana si to rozhodně nemyslí. „Pořád se učím něco nového, restaurace prošla za ty roky několika rekonstrukcemi a v podstatě každá změna lístku je menší vzrůšo. Máme hodně stálých hostů, kteří si objednávají dokola ta samá jídla a je těžké přesvědčit je o tom, že sice nemáme jejich oblíbené těstoviny, ale místo nich máme jiné a lepší. Občas je to oříšek,“ směje se Jana a dodává, že i například v latté artu má pořád co dohánět.

Pastu Frescu Jana na čas opustila kvůli mateřským povinnostem. Po šesti letech se vrátila a hodně jí pomohlo to, že ji šéf Milan Tuhovčák vyšel vstříc se zkrácením pracovní doby. Teď tedy zvládá starost o dvě děti i práci, do které chodí i kvůli prima kolegům. „Jsem ráda, že tady můžu být aspoň na částečný úvazek. Kromě šrumce v kavárně by mi nejvíc chyběli kolegové. Jsme tady skvělá parta a trávíme spolu i volný čas,“ uzavírá Jana. Povaha držáka se jí vyplácí nejen v práci – za poslední tři roky uběhla šest maratonů v Čechách i zahraničí!

Vyber si svou výzvu, nebo se přihlas jen tak.

Že ještě nemáme otevřené restaurace? To nás nezastaví! Některé naše týmy už teď hledají posily. Tak se podívej, který provoz a pozice ti nejvíce sedí a přihlas se jim!
Výčepní v Čestru. Hladinka, šnyt, mlíko, čochtan. Ovládáš tyto styly čepování? Miluješ Plzeňské pivo? Pak jsi náš člověk a rádi tě vezmeme mezi sebe.
Kuchař pro Lokál Nad Stromovkou. Vaříš rád česká poctivá jídla? Pojď k nám do týmu. Na směnách se domluvíme! Klikni a zapoj se!
Obsluha v BUFETU. Baví tě místa, kde to žije? Tady se nudit nebudeš a užiješ si i spoustu zábavy. Tak přilož ruku k dílu jako obsluha našeho karlínského bistra!
Obsluha v restauraci Eska! Umíš s jídlem přínést i jeho příběh? Obsluhuj naše hosty a pracuj v restauraci, která udává trendy.
Kuchař v Pastacaffé.  Itálie v kuchyni? U nás to jsou bohaté snídaně, rozmanité obědy a domácí dezerty. Staň se naším kuchařem!
Kuchař pro Lokál U Zavadilů v Kunraticích. Česká kuchyně v provoze s domácí atmosférou a díky své poloze i s kouzlem venkova. Rádi tě přivítáme do našeho kuchařského týmu, který sice není velký, ale o to víc sehraný!
Kuchař v Kantýně. Maso všude, kam se podíváš! Umíš se s ním poprat? Jestli si potrpíš na kvalitu a stavíš se k práci čelem, ozvi se nám!
Obsluha v Brasileiro Slovanský dům. Baví tě exotická kuchyně, koktejly a uvolněná atmosféra? Tak u nás obsluhuj u stolu nebo za barem!
Kuchař pro restauraci Kuchyň. Česká jídla, plotna jak na zámku, na zahrádce gril, udírna a v sousedství Pražský hrad. To vše ti splníme když se staneš naším kuchařem.
Noční pekař v Pizza Nuova. Baví tě pečení a nerad vstáváš ráno do práce? Vyřeš to a staň se naším nočním pekařem!
Hosteska pro Brasileiro U Zelené žáby! Atmosféra života a džungle Latinské Ameriky v konceptu sněz co zmůžeš. Přidej se k nám a vítej naše hosty!
Kuchař v Café Savoy. Jídla připravujeme s láskou a úctou k surovinám i řemeslu a servírujeme je v noblesním prostředí. V naší malé kuchyni se dějí velké věci. Přijď se přesvědčit!
Grilař pro Čestr. Restaurace Čestr - masová legenda znovu na scéně. Přidej se do kuchařského týmu a šéfuj našemu grilu!
Kuchař pro Lokál U Bílé kuželky. Vaříme českou kuchyni, čepujeme skvělou Plzeň. Host je pro nás na prvním místě, stejně jako náš tým. Jestli tě vaření baví, přidej se k nám!
Řezník a prodejce v řeznictví pro Kantýnu. Potrpíš si na kvalitní a vyzrálé maso, umíš to s nožem a nejsi žádný nováček? Buď naším kolegou!
Kuchař v Lokále Korunní. Česká a poctivá jídla, na talíř i do ruky. Záleží ti na tom co a z čeho vaříš? Napiš nám a rozšiř náš vinohradský tým!

Napiš nám pár věcí o sobě, ať zjistíme, kdo jsi,
a nabídneme ti, kde můžeš začít.

Kam tě to nejvíc táhne




Dej nám šanci tě trochu líp poznat a napiš nám něco o sobě. Co tě baví a co se chceš naučit? Co už umíš a co máš za sebou? Máš svůj tajný sen?

Sem přetáhni
svoji fotku
(když chceš)
Sem přetáhni
svůj životopis
(když chceš)

Tvé osobní údaje zpracováváme podle fér pravidel.

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás