lide-1920x790-4.jpg lide-1920x790-4.jpg

Z brigády v Lokále jsem se dostal k velkým projektům

Znáte přísloví „odříkaného chleba největší krajíc“? Tomáš Hrušovský je jeho ztělesněným důkazem. Jeho rodiče mají v podhůří Beskyd penzion a on jim už od dětství pomáhal. Když se rozhodoval, co bude studovat, na gastronomii ani nepomyslel.  Dnes je šéfem provozního oddělení restaurací Ambiente. 

Vystudoval strojařinu, pak během vysoké školy vystřídal různé obory, jen gastronomii se vyhýbal.  „Netušil jsem, že mám nějaké znalosti. To, co mě naučili rodiče, jsem považoval za samozřejmost a ani si nevšiml, že ovládám něco navíc,“ přiznává Tomáš. Po studiích ale zjistil, že v hospodě si může dobře vydělat a prošel několika restauracemi. „Jenže se mi nelíbilo, jak se chovali k hostům. Naši mi totiž vštípili, že host je na prvním místě. Pak jsem narazil na Ambiente a bylo rozhodnuto,“ směje se.

Ze soukromé cesty pracovní mise

Nejdřív nastoupil jako brigádník do Lokálu Dlouhá, pak pracoval jako vrchní U Bílé Kuželky a velmi rychle se vypracoval na manažera směny. Chtěl se zdokonalovat v angličtině a zrovna ve chvíli, kdy se rozhodl, že odjede do světa, přišla nabídka na výpomoc v Hospodě, české restauraci v New Yorku spadající pod Ambiente.  „Dostal jsem seznam úkolů a vzkaz, že když se to povede, bude to super. Když ne, nic se neděje,“ vzpomíná ještě dnes s úžasem Tomáš. Zaplatil si cestu, ubytování a pak za vydělané peníze cestoval a navštěvoval restaurace. 

Když už peníze netáhnou

V USA strávil víc než rok a po návratu nastoupil do Ambi kanceláře, takzvané „centrály“, která slouží k podpoře restaurací. Dostal na starost vedení projektů, naposledy třeba otevření restaurace Eska. „Pracovat jsme na tom začali zhruba rok před otevřením a měl jsem na starosti koordinaci všech kroků od stavby, přes personál až po jídlo,“ vysvětluje Tomáš. „Dopředu mě žene, když vidím, jak je hospoda plná hostů, lidé odcházejí spokojení a já si můžu říct, že na tom mám svůj podíl, “ uzavírá svoje vyprávění.   

Vyber si svou výzvu, nebo se přihlas jen tak.

Naše maso: Hoříš pro maso? Pečuj o steaky, burgery nebo sekanou jako náš grilař.
Kancelář: Umíte to dobře s penězi, lidmi a svým časem? Máme volnou židli finančního manažera.
Café Savoy: Obdivujete staré časy a noblesu máte v krvi? Zazařte v naší prvorepublikové kavárně jako obsluha.
Lokál Nad Stromovkou:  Chcete práci, která vám nezavaří? Pojďte k nám do kuchyně!
Kancelář: Nové koncepty i stávající restaurace - to vše potřebuje nového provozního manažera. Buď to právě ty!
La Degustation: Sníš o práci servírky/číšníka v michelinské restauraci ? Více než praxi oceníme chuť učit se.

Napiš nám pár věcí o sobě, ať zjistíme, kdo jsi,
a nabídneme ti, kde můžeš začít.

Kam tě to nejvíc táhne




Dej nám šanci tě trochu líp poznat a napiš nám něco o sobě. Co tě baví a co se chceš naučit? Co už umíš a co máš za sebou? Máš svůj tajný sen?

Sem přetáhni
svoji fotku
(když chceš)
Sem přetáhni
svůj životopis
(když chceš)

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás