jana-zapojse-profilovy-obrazek-1920x790.jpg jana-zapojse-profilovy-obrazek-1920x790.jpg

Na šéfovou Lokálů mi nikdo manuál nedal, to mě nejvíc naučilo

Jana Křivánková šéfuje firmě Lokál CZ, která poskytuje franchisu sedmi Lokálům v Praze, Brně a Plzni. Dohlíží na všechno od výběru vhodného místa, naplánování celého projektu až po naplnění hospody spokojenými hosty. Do kanceláře se jí přitom původně vůbec nechtělo.

Reklamace jako příležitost

V Ambiente začala Jana pracovat téměř před deseti lety – ještě při studiu na hotelovce – jako servírka v Pasta Fresca. Když se potom otevíral první Lokál v Dlouhé, nastoupila tam na pozici manažerky směny. „Po roce z Dlouhé odešla generální manažerka, tak jsem to po ní převzala a Lokál jsem pět let vedla,“ vysvětluje. Na tohle období vzpomíná s nadšením. „Není to pro každého, ale já jsem zrovna ten typ člověka. Ráda pracuju ve službách, miluju lidi,“ říká. „Bavilo mě řešit stížnosti hostů. Když se stal problém, věděla jsem, že ho dokážu vyřešit tak, aby host odcházel spokojený.“

Z hospody do kanceláře

„Tehdejší ředitel Lokálu CZ Mirek Bouchal mě do kanceláře dlouho naťukával, ale nechtělo se mi, vždycky mě bavila hospoda,“ vzpomíná. Pak ale přišel s nabídkou, která se neodmítá. „Sám odcházel na místo výkonného ředitele celého Ambiente a nabídl mi svoji pozici. Věděla jsem, že se sice vzdám restaurace, ale naučím se něco úplně nového. Z přechodu do kanceláře jsem měla velký strach. To, že je někdo dobrý v hospodě, ještě neznamená, že bude dobrý i na téhle pozici.“

Větší zodpovědnost

Dobře to dopadlo. Janě se podařilo úspěšně otevřít tři další Lokály a dostat tento koncept i mimo Prahu. „Nikdo mi nedal manuál, ale na druhou stranu mě to nejvíc naučilo. Mám mnohem větší zodpovědnost. Už nerozhoduju, jestli pořídit nabídkovou ceduli za pár tisíc, ale připravuju projekty za několik milionů. Když pak ale po měsících plánování konečně otevřeme a naplníme hospodu lidmi, je to skvělý pocit.“

Vyber si svou výzvu, nebo se přihlas jen tak.

Pastacaffé: Itálie v kuchyni? To jsou čerstvé suroviny, bohaté snídaně a domácí dezerty. Staň se naším kuchařem (nebo jeho pomocníkem)!
Grils: Už brzy to v Karlíně roztočíme s grilovanými kuřaty. Lítej v tom s námi! Máme místo na place, u grilu i v kuchyni.
White Circus: Co den – to jiná výzva. Jako kuchař cateringu budeš vařit různé kuchyně a hodně se naučíš.
Kancelář: Chceš pečovat o naše značky a vymýšlet nové? Nastup k nám do marketingu jako manažer značek!
Lokál Nad Stromovkou:  Chcete práci, která vám nezavaří? Pojďte k nám do kuchyně!
Kancelář: Nové koncepty i stávající restaurace - to vše potřebuje nového provozního manažera. Buď to právě ty!

Napiš nám pár věcí o sobě, ať zjistíme, kdo jsi,
a nabídneme ti, kde můžeš začít.

Kam tě to nejvíc táhne




Dej nám šanci tě trochu líp poznat a napiš nám něco o sobě. Co tě baví a co se chceš naučit? Co už umíš a co máš za sebou? Máš svůj tajný sen?

Sem přetáhni
svoji fotku
(když chceš)
Sem přetáhni
svůj životopis
(když chceš)

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás