robert-maguliak-zapojse-fr-2-of-3-orez.jpg robert-maguliak-zapojse-fr-2-of-3-orez.jpg

Mám rád vaření i náš tým

Krupiér z kasina v kuchyni v Lokálu Dlouhááá? Přesně tak to bylo v případě Roberta Maguliaka – razí totiž heslo „člověk musí být připravený na všechno“. Jelikož stejně otevřený je i šéfkuchař Libor Baďura, dostal Robert příležitost v kuchyni.

Beru věci tak, jak přicházejí

Robert začínal jako typický domácí kuchař – baví ho všechno, co se týká jídla. Do profesionální kuchyně se poprvé podíval v jedné vesnici u italského Bergama, pak pracoval v pražské pekárně na nočních směnách.

„Asi po roce jsem chtěl zkusit něco jiného a náhodou jsem se dostal ke krupiérským kurzům. Absolvoval jsem je a stal se krupiérem, přestože jsem na změnu pomýšlel hlavně proto, abych nemusel pracovat v noci. Ale dalo se to přežít, zůstal jsem u toho dvanáct let,“ směje se Robert. Jenže pak mu začala chybět parta a práce v kolektivu.

Baví mě různorodost lidí v kuchyni

Narazil na stránky Zapojse, poslal do Ambiente životopis a sešel se s Hankou Smítalovou z HR. Za chvílí už stál v kuchyni v Dlouhé na zkoušce. Jak vzpomíná na své začátky? „První dny to byl stres. Byl jsem zvyklý vařit doma, ale příprava jídla v tak obrovském množství pro mě byla novinka. Naštěstí jsem kolem sebe měl lidi, kteří mi vždycky pomohli, i když měli své práce dost. Ulehčil mi to i šéfkuchař Libor Baďura. Zpočátku mi svěřoval méně náročné úkoly, abych se rozkoukal,“ vypráví Robert.

Dneska už je v kuchyni jako doma – na starost má hlavně přílohy k hotovým jídlům. „Kromě vaření mám rád náš tým. Lidi jsou tu féroví, temperamentní, a hlavně otevření. Každý je jiný a mě tahle různorodost baví,“ odpovídá Robert na otázku, čeho si v práci cení nejvíc.

Příprava příloh může na pohled vypadat jako stereotypní práce, ve které není prostor pro fantazii. Robert na to však má svůj svérázný názor: „Práci v kuchyni bych přirovnal k hraní v kapele. Muzikanti taky hrají pořád dokola stejné písničky, ale neomrzí je to, protože publikum je pokaždé jiné. Stejně to mám s prací v kuchyni – každý den je pro mě jiný, i když musím brambory uvařit pokaždé stejně,“ vysvětluje Robert, proč ho práce pořád baví.

Vyber si svou výzvu, nebo se přihlas jen tak.

Kuchař U Kalendů. Jsme nadšenci, které jejich práce baví a na talíři je to vidět. Z kvalitních surovin zpracujeme všechno, tzv. „od čumáčku po ocásek“. Neplýtváme. Máme v týmu vlastního řezníka. Zavařujeme, fermentujeme, sušíme, udíme i macerujeme. A naučíme to i tebe!
Obsluha pro Lokál Nad Stromovkou. Přidej se k našemu malému týmu a obsluhuj s námi hosty v malebném Lokále přímo u Stromovky. Čeká tě nezaměnitelný ruch hospody s domácí atmosférou, perfektně ošetřeným a čepovaným pivem a skvělým českým jídlem! Přijď se přesvědčit!
Grilař pro Čestr. Restaurace Čestr - masová legenda znovu na scéně. Přidej se do kuchařského týmu a šéfuj našemu grilu! Na gril to nevidíš? Nevadí, najdeme ti práci na jiném postu v kuchyni, který ti bude více vyhovovat!
Obsluha v Brasileiro Slovanský dům. Baví tě exotická kuchyně, koktejly a uvolněná atmosféra? Tak u nás obsluhuj u stolu nebo za barem!
Pekař-srdcař pro restauraci Eska! Dokážeš se poprat se zodpovědností a pomazlit s kváskem? Není nutné mít zkušenosti s pekařinou, ale o to větší nadšení a píli budeš potřebovat... Napiš nám!
Obsluha v Café Savoy. Obdivuješ staré časy a noblesu máš v krvi? Zazáři v naší prvorepublikové kavárně při obsluze hostů!
Kuchař pro Lokál U Jiráta! Voní to u nás českou kuchyní a novotou. Jsme nejmladší podnik z rodiny Lokálů, ve Vodičkově ulici. Rádi se potkáme s někým, koho baví řemeslo a věří stejně jako my, že ta nejlepší jídla dělají ruce a ne stroje...
Servírka v Pastacaffé. Baví tě pracovat v menším kolektivu, ale na místě, kde to žije nejen přes snídaně a obědy?  Dokážeš si poradit i s obsluhou náročnějších hostů? Pak jsi náš člověk a bude ti u nás dobře!
Sous-chef v Kantýně! Kdo by neznal Kantýnu? Chrám milovníků masa. Místo, kde vznikají skvělá jídla.  Věříš si, že bys je zvládl ještě lépe? Staň se naším sous-chefem a udávej směr nabídce i týmu!
Barman v Pizza Nuova. Domácí limonády, ledové čaje, koktejly, italská káva i víno a prosecco. To vše ti u nás projde rukama, když se rozhodneš přidat se mezi nás!
Kuchař pro Lokál U Bílé kuželky. Vaříme českou kuchyni, čepujeme skvělou Plzeň. Host je pro nás na prvním místě, stejně jako náš tým. Jestli tě vaření baví, čekáme na tebe!
Grilař pro Naše maso. Hoříš pro maso - steaky, burgery nebo sekanou? Je pro tebe výzvou stát se opravdu skvělým grilařem? U nás ti k tomu dáme ideální podmínky. Přijď se přesvědčit!
Výčepní v pivovaru Dva kohouti. Je ti blízká atmosféra místa, kde se pivo přímo vaří a kam se hosté chodí bavit a tančit? Chceš sládkovi koukat pod ruce? Pracuj u nás jako výčepní! Co neumíš, tě rádi doučíme.
Obsluha v Pasta Fresca. Baví tě rozmanitá práce? Někdy na place a někdy zase za barem? U nás můžeš obsluhovat hosty, nebo si odskočit za bar připravit drinky a skvělou kávu, protože Tutto é possibile!
Brigádník pro PULT. Až u nás je práce ten "správnej nářez!". Přijď mezi nás. Na pár směn v týdnu, nebo o víkendu. Mezi 14.00 - 23.00 hod. se postarej o krájení a přípravu našich jídel převážně ze sušeného masa. Našim hostům totiž u piva občas vyhládne!
Servírka/číšník v La Degustation Bohême Bourgeoise. Kde jinde získat větší zkušenosti než v michelinské restauraci? Baví tě poskytovat servis na vysoké úrovni, ale přitom co nejpřirozenějším způsobem? Přidej se do našeho týmu profesionálů!

Napiš nám pár věcí o sobě, ať zjistíme, kdo jsi,
a nabídneme ti, kde můžeš začít.

Kam tě to nejvíc táhne




Dej nám šanci tě trochu líp poznat a napiš nám něco o sobě. Co tě baví a co se chceš naučit? Co už umíš a co máš za sebou? Máš svůj tajný sen?

Sem přetáhni
svoji fotku
(když chceš)
Sem přetáhni
svůj životopis
(když chceš)

Tvé osobní údaje zpracováváme podle fér pravidel.

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás