robert-maguliak-zapojse-fr-2-of-3-orez.jpg robert-maguliak-zapojse-fr-2-of-3-orez.jpg

Mám rád vaření i náš tým

Krupiér z kasina v kuchyni v Lokálu Dlouhááá? Přesně tak to bylo v případě Roberta Maguliaka – razí totiž heslo „člověk musí být připravený na všechno“. Jelikož stejně otevřený je i šéfkuchař Libor Baďura, dostal Robert příležitost v kuchyni.

Beru věci tak, jak přicházejí

Robert začínal jako typický domácí kuchař – baví ho všechno, co se týká jídla. Do profesionální kuchyně se poprvé podíval v jedné vesnici u italského Bergama, pak pracoval v pražské pekárně na nočních směnách.

„Asi po roce jsem chtěl zkusit něco jiného a náhodou jsem se dostal ke krupiérským kurzům. Absolvoval jsem je a stal se krupiérem, přestože jsem na změnu pomýšlel hlavně proto, abych nemusel pracovat v noci. Ale dalo se to přežít, zůstal jsem u toho dvanáct let,“ směje se Robert. Jenže pak mu začala chybět parta a práce v kolektivu.

Baví mě různorodost lidí v kuchyni

Narazil na stránky Zapojse, poslal do Ambiente životopis a sešel se s Hankou Smítalovou z HR. Za chvílí už stál v kuchyni v Dlouhé na zkoušce. Jak vzpomíná na své začátky? „První dny to byl stres. Byl jsem zvyklý vařit doma, ale příprava jídla v tak obrovském množství pro mě byla novinka. Naštěstí jsem kolem sebe měl lidi, kteří mi vždycky pomohli, i když měli své práce dost. Ulehčil mi to i šéfkuchař Libor Baďura. Zpočátku mi svěřoval méně náročné úkoly, abych se rozkoukal,“ vypráví Robert.

Dneska už je v kuchyni jako doma – na starost má hlavně přílohy k hotovým jídlům. „Kromě vaření mám rád náš tým. Lidi jsou tu féroví, temperamentní, a hlavně otevření. Každý je jiný a mě tahle různorodost baví,“ odpovídá Robert na otázku, čeho si v práci cení nejvíc.

Příprava příloh může na pohled vypadat jako stereotypní práce, ve které není prostor pro fantazii. Robert na to však má svůj svérázný názor: „Práci v kuchyni bych přirovnal k hraní v kapele. Muzikanti taky hrají pořád dokola stejné písničky, ale neomrzí je to, protože publikum je pokaždé jiné. Stejně to mám s prací v kuchyni – každý den je pro mě jiný, i když musím brambory uvařit pokaždé stejně,“ vysvětluje Robert, proč ho práce pořád baví.

Vyber si svou výzvu, nebo se přihlas jen tak.

Café Savoy: Nakoukni pod pokličku naší prvorepublikové kavárny a zkus to s námi jako kuchař nebo obsluha.   
Kantýna: U nás to voní ohněm a řemeslem. Přidej se k nám jako kuchař nebo pokladní.
Lokály: Vaříš rád českou klasiku z kvalitních surovin? Pracuj u nás jako kuchař!
Kuchyň: Česká jídla, plotna jak na zámku a za okny Hrad. To vše ti splníme když se staneš naším kuchařem!
Eska: Umíš s jídlem přínést i jeho příběh? Obsluhuj naše hosty a pracuj v restauraci, která udává trendy.
Eska: Nauč se pekařinu a peč s námi chleba, co zvoní!

Napiš nám pár věcí o sobě, ať zjistíme, kdo jsi,
a nabídneme ti, kde můžeš začít.

Kam tě to nejvíc táhne




Dej nám šanci tě trochu líp poznat a napiš nám něco o sobě. Co tě baví a co se chceš naučit? Co už umíš a co máš za sebou? Máš svůj tajný sen?

Sem přetáhni
svoji fotku
(když chceš)
Sem přetáhni
svůj životopis
(když chceš)

Tvé osobní údaje zpracováváme podle fér pravidel.

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás