Dominika-k-clanku-920x790.jpg Dominika-k-clanku-920x790.jpg

Od jídlononoše až k vlastnímu bistru

Dominika Flecková nastoupila na pozici jídlonoše do Lokálu Dlouhá, jako manažerka se přesunula do nového Hamburku, střihla si stáž v New Yorku a teď ve spolupráci s Ambiente otevírá vlastní bistro Grils.

Dominika začala v Lokále Dlouhá, kde si prošla všemi pozicemi na place – od jídlonoše, přes servírku až po výčep. Když se otevíral nový Lokál Hamburk, nabídli jí práci manažerky směny. „Do Hamburku jsem se hrozně těšila. Bydlím v Karlíně a oproti Dlouhé, kde bývá hodně turistů, sem chodí spíše místní štamgasti. To je fajn,“ vypráví.

New York, New York

Současně s otevřením nové hospody se Dominika přihlásila do kurzu Lokálníci. Účastnit se ho může jakýkoliv zaměstnanec, který je v Lokále alespoň půl roku. Na konci dostanou Lokálníci za úkol vypracovat projekt vlastní hospody a ten nejlepší si za odměnu může vybrat stáž v zahraničí. „Některé věci z mého projektu se opravdu zrealizovaly, například narozeninové odměny pro stálé hosty,” říká. Její hospoda vyhrála první místo a Dominika si vybrala stáž v restauraci v New Yorku. „Bylo to super, do té doby jsem nikdy v zahraničí na stáži nebyla,“ vzpomíná.

Grils

Dominika teď chystá velké věci. S Markétou Libánskou otevírá ve spolupráci s Ambiente vlastní bistro s grilovanými kuřaty Grils. „V Hamburku opouštím skvělý kolektiv, ale stěhuju se jen za roh a kdykoliv se můžu stavit na pivo,“ směje se. „Vždycky jsem říkala, že si jednou otevřu vlastní podnik. Teď když vidím, kolik věcí je kolem toho potřeba zařídit a vymyslet, jsem ráda, že jsem dostala možnost jít do toho v rámci Ambi.“

Vyber si svou výzvu, nebo se přihlas jen tak.

Lokál Dlouhááá: Pokud se umíš ohánět a máš rád českou kuchyni, pojď k nám obsluhovat. Na směnách se domluvíme!
Café Savoy: Obdivuješ staré časy a noblesu máš v krvi? Zazař v naší prvorepublikové kavárně jako obsluha.
Kuchyň: Chceš od začátku růst s novým projektem? Pojď k nám vařit, obsluhovat nebo na brigádu!
Restaurace Ambiente: Letní brigáda na prosluněné zahrádce nebo v chládku restaurace? Pojď k nám obsluhovat a poznej naše štamgasty!
Brasileiro Slovanský dům: Maso a mořské plody v rytmu Brazílie? Jako kuchař u nás zažiješ pravou exotiku!
Pizza Nuova: Staň se naší obsluhou a vyprávěj hostům příběh neapolské pizzy, degustačního menu i čerstvých ryb.

Napiš nám pár věcí o sobě, ať zjistíme, kdo jsi,
a nabídneme ti, kde můžeš začít.

Kam tě to nejvíc táhne




Dej nám šanci tě trochu líp poznat a napiš nám něco o sobě. Co tě baví a co se chceš naučit? Co už umíš a co máš za sebou? Máš svůj tajný sen?

Sem přetáhni
svoji fotku
(když chceš)
Sem přetáhni
svůj životopis
(když chceš)

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás