dan-krch-brasileiro-fr-1-of-1-zapojse-2.jpg dan-krch-brasileiro-fr-1-of-1-zapojse-2.jpg

Ambiente je založené na dlouhodobých vztazích a důvěře

Říká o sobě, že je stará škola, a to je mu teprve 25 let. Ambiciózní číšník Dan Krch z Brasileira U Zelené žáby má rád, když je v restauraci rušno a pořádně se maká. Když si chtěl vyzkoušet něco nového, vyjel na rok pracovat na Seychelly. Po návratu si to namířil rovnou zpátky do Brasileira. Co ho tam tolik táhlo a proč ho generální manažer znovu přijal?

Degustační servis dá zabrat, ale nikdy nenudí

Dan vystudoval obor kuchař-číšník a do Brasileira nastoupil krátce po škole. „Nechtěl jsem se někde jen tak flákat, a proto mě táhl velký provoz, kde bych měl možnost všechno si osahat,“ vzpomíná. Brasileiro je navíc specifické způsobem servisu. Churrasco rodízio je degustační forma obsluhy, která vyžaduje větší pozornost a organizovanost na place než klasický servis z jídelního lístku. Ten má jasný řád, rodízio je zase živější a nabízí větší prostor pro improvizaci – v tom si právě Dan libuje.

Kritika není buzerace

Jaké vlastnosti by měl podle Dana mít správný číšník? Nejdůležitější je chuť k práci a pokora. „Prošel jsem si obdobím, kdy jsem byl hejsek, který měl pocit, že umí všechno nejlíp, a podle toho jsem se taky choval – bohužel nejen mezi kolegy, ale i na place. Všiml si toho manažer, promluvil mi do duše a trochu mi srazil hřebínek. Dneska jsem za to rád. Zpětnou vazbu neberu jako buzeraci, ale podnět ke zlepšení,“ říká Dan. 

Umění přijímat kritiku a snaha se zlepšovat se nejvíc odrážejí v kvalitě vztahů mezi kolegy. Celé Ambiente je podle Dana postavené na dlouhodobých kvalitních vztazích a rovném jednání. Jen díky vzájemné důvěře se v týmu snáze řeší i nepříjemné situace. „Vím, že když jsem nespokojený, můžu za svým šéfem kdykoli přijít. Vyslechne mě a společně hledáme cestu, která bude vyhovovat oběma. Kdybych neodváděl stoprocentní práci, nemohl bych takovou vstřícnost čekat,“ vysvětluje Dan. 

Výpověď a návrat

Dlouhodobě dobré vztahy se Danovi zúročily, když se rozhodoval, jestli zůstat na stabilním místě, nebo vykročit do neznáma a vyzkoušet si práci v zahraničí. 

„V Brasileiru se mi líbilo, ale měl jsem chuť posunout se dál. Když jsem šéfovi oznámil, že chci odejít, nebyl nadšený. Měl jsem už domluvenou práci v Irsku, ale šéf na poslední chvíli přišel s tím, že mě doporučil svému známému v hotelovém komplexu na Seychellách. Nejdřív mě napadlo, že si dělá legraci, ale když se potvrdilo, že to myslí vážně, nechal jsem propadnout letenku a změnil kurz na Seychelly,“ vypráví Dan. 

Generálnímu manažerovi Radku Macurovi je dodnes vděčný. „Není zrovna běžné, že vás šéf někde doporučí, když už máte podepsanou výpověď v jeho podniku,“ vzpomíná Dan. 

Na Seychellách byl hozený rovnou do vody – zodpovídal za servis v celém hotelu a improvizoval doslova z minuty na minutu. Po návratu se ani moc nerozmýšlel a rovnou si to namířil do Brasileira, aby se zeptal, jestli by pro něj neměli místo. Radek Macura ho okamžitě přijal zpět a Dan znovu naskočil do rozjetého vlaku.

Vyber si svou výzvu, nebo se přihlas jen tak.

Vzhledem k aktuální situaci jsme pozastavili veškerý nábor a proto tady aktuálně nenajdete žádnou výzvu. Pokud nám i přes to chcete napsat, rádi s vámi zůstaneme v kontaktu a ozveme se až bude situace opět příznivá.  Obvyklé pozice, které pro naše provozy hledáme jsou v kuchyni, na place, v pekárně, v řeznictví a v cukrárně. Děkujeme a přejeme zdravé dny!

Napiš nám pár věcí o sobě, ať zjistíme, kdo jsi,
a nabídneme ti, kde můžeš začít.

Kam tě to nejvíc táhne




Dej nám šanci tě trochu líp poznat a napiš nám něco o sobě. Co tě baví a co se chceš naučit? Co už umíš a co máš za sebou? Máš svůj tajný sen?

Sem přetáhni
svoji fotku
(když chceš)
Sem přetáhni
svůj životopis
(když chceš)

Tvé osobní údaje zpracováváme podle fér pravidel.

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás

Buď kámoš a doporuč nás